Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Konec pouka za zaključne letnike in uvod v maturitetno obdobje na ETrŠ Brežice vsako leto tradicionalno obeležimo tudi s posebno prireditvijo, ki ji pravimo TALENT FEST. Režiserka in glavna organizatorka prireditve je bila profesorica Mirica Starc, pri pripravi pa sta sodelovali še profesorici Deja Avsec in Metka Lorger. Nastopili so dijaki naše šole, ki so pokazali svoje številne talente, najboljši v šolskem letu pa so prejeli tudi posebna priznanja šole za osvojena zlata, srebrna in bronasta odličja ali priznanja na različnih tekmovanjih tako v znanju in veščinah kot v športu in v kulturi.

Letos je prireditev v s pomladnim cvetjem okrašeni avli potekala v petek,  17. 5. 2019. Ravnateljica dr. Mojca Tomažin je pozdravila nagrajence in jim podelila priznanja šole. Ta so prejeli Laura Cvelbar (državna prvakinja v zanju poslovne matematike, mentorica Mirica Starc), Benjamin Vovk in Albion Morina (oba državna prvaka v tehniki prodaje, mentorica Mojca Ogorelc), Maida Žigić (tretje mesto v tehniki prodaje na državnem tekmovanju, mentorica Mojca Ogorelc), Beno Kunst (najboljši telovadec v letu 2018 po izboru Gimnastične zveze Slovenije, mentorja Drago Žerjav in Albert Žnidaršič), Luka Cerjak, Miha Ficko in Beno Kunst (državni podprvaki v skokih z male prožne ponjave, mentor Albert Žnidaršič), Lea Marinšek (državna podprvakinja v teku na 1000 metrov, mentorica Vladka Lopatič Omerzu). Za organizacijo letošnjega državnega tekmovanja v tehniki prodaje je posebno pohvalo prejela tudi profesorica Urška Senica.

V letošnjem kulturnem programu so sodelovali Sara Plevnik, Luka Cerjak, Antonio Vogrinc, Tamara Blatnik, Ajda Aida Praner, Erik Hočevar, Laura Cvelbar, Mateja Maurano, Ana Kovačič, Emira Gegaj, Emrah Umihanić, Žan Molan, Jasmin Hotić in oddelki 1. At, 1. Av in 4. Ae ter pevski zbor ETrŠ pod vodstvom zborovodkinje Metke Lorger.

Dijaki so peli, plesali in igrali na različne inštrumente, ob koncu pa so k skupnemu plesu povabili še svoje profesorje. S tovrstnimi prireditvami se profesorji še posebno povezujemo z dijaki, kar vodi k sproščenemu in ustvarjalnemu vzdušju na šoli, to pa je ob zaključku šolskega leta še toliko bolj potrebno.

Tekst in foto: Metka Galič 

 

(Skupno 523 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost