Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V začetku aprila smo bili na strokovni ekskurziji v Nemčiji na Bavarskem.

V četrtek ob polnoči smo se z avtobusom odpravili na pot proti Nürenbergu. Zgodaj zjutraj smo prispeli na kraj, kjer je Adolf Hitler ob posebnih priložnostih prirejal shode. Izvedeli smo veliko zgodovinskih zanimivosti.

Nato smo si ogledali mesto z lepimi in za nas nenavadnimi zgradbami ter se odpravili v hostel. Bilo nam je všeč, ker je polno življenja in še posebej, ker imajo dobro pivo. Hostel je bil zanimiv, ker je malo drugačen, saj je to pravi grad z obzidjem – kar nekako strašljiv, kot v filmu.

Drugi dan smo obiskali Rothenburg ob der Tauber, mesto, kjer imajo muzej božičnih okraskov in zelo okusne ”schnee ballen” – snežne krogle, to je njihov tradicionalen posladek. Mestece je staro, zelo majhno, a zelo lepo. Ima razgledni stolp s čudovitim razgledom, s prijaznimi ljudmi in odličnimi snežnimi kroglami, da bi se tja kar preselili.

Po ogledu tega starega mesta smo se odpravili v Dachau, mesto, katerega sedanjo lepoto zasenči kruta preteklost. Malo izven mesta se je nekoč nahajalo delovno – uničevalno taborišče Dachau, v katerem so mučili in ubijali Žide, Slovane in Rome.
Anže: ”Ogled taborišča je bila zame srhljiva izkušnja. Bilo mi je malo neprijetno, ampak vseeno zanimivo.”
Jure: ”Meni je bil ogled taborišča malce neprijeten zaradi preteklih dogodkov, ki so se tu odvijali. Vendar je bilo zanimivo, saj vsaka izkušnja šteje.
Po ogledu smo se odpravili v mladinski hostel, ki pa večini ni bil tako všeč kot v Nürenbergu.

Naslednji dan nas je čakala zadnja točka, München. Tam smo si ogledali Allianz areno in nato še slikovito staro mestno jedro, Marijin trg in čudovite katedrale, cerkve ter bogate stavbe.

Jure: ”Meni Allianz arena ni bila ravno nekaj super zanimivega, saj sem tam že bil. BMW svet je bil odličen, prestolnica Bavarske pa čudovita že sama po sebi!«

Nazadnje smo se še potepali po otočku z razkošnim gradom. Nato pa nas je čakala še dolga vožnja domov.

Prijetno vzdušje, zanimivi izleti, dovolj prostega časa, hrane in pijače, ubogljiva šoferja, prilagodljiva vodička in profesorice dobre volje – neponovljiva kombinacija, ki kliče po ponovitvi!
Anže Mihelčič in Jure Tomše

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost