Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V okviru letošnjih informativnih dni so na Strokovno izobraževalnem centru Brežice dijaki, študenti in profesorji pripravili zanimive predstavitve šole in programov, ki so navdušile množico obiskovalcev v treh izvedenih terminih, in sicer v petek in soboto dopoldne ter v potek popoldne. Scenarij prireditve sta pripravili Staša Omerzel in Sanja Antolič.


Goste (osnovnošolce in njihove spremljevalce ter bodoče študente) so sprejeli v sodobni telovadnici. V kulturnem programu so se predstavili šolski pevski zbor, šolska plesna skupina, skupina mažoretk ter odlična mlada pevka Tia Valentinc. Program je povezovala Ela Černoš. Z duhovitimi vložki in skeči so dijaki vzdušje takoj sprostili in pokazali, da srednja šola ni samo učenje, ampak omogoča pridobivanje vseh vrst veščin in izkoriščanje talentov, ki jih imajo mladostniki ogromno. Dobro je, da se ti talenti prepoznajo tudi v šolskem okolju in se jih čimbolj razvija, saj to mladostnikom dviguje samozavest in jih opolnomoči za življenje.


Za uvod je zbrane pozdravila ravnateljica dr. Mojca Tomažin. Povedala je, da so vsi razpisani srednješolski programi, in sicer trgovec (3 leta), ekonomski tehnik, zdravstveni tehnik in predšolska vzgoja (vsi 4-letni) zelo splošni in polni znanj, ki olajšajo življenje prav vsakega človeka. Vertikalni razvoj omogoča tudi poklicno-tehniški program 3 + 2 ter oba programa višje šole ekonomist in velnes.


Po kulturnem uvodu so sledile predstavitve programov po stojnicah, voden ogled šole ter delavnice v posameznih specializiranih učilnicah v šoli, ki je zelo moderno opremljene. Starši pa so se medtem družili s profesorji v šolski avli ob kavici in prigrizku in izmenjali marsikatero zanimivo informacijo. Po koncu delavnic so se vsi zbrali v avli in naredili še zanimive fotografije ob maskotah programov ter za nagrado prejeli 3-D natiskane piščalke z logotipom šole.


Delovanje Višje strokovne šole je predstavila ravnateljica Hermina Vučajnk Šarić s sodelavci in študenti. Poleg že uveljavljenega progama ekonomist je vse več interesa tudi za novi program velnes.


Zanimanje in obisk sta več kot presegla pričakovanja, česar smo zelo veseli. Zaradi velikega zanimanja bomo zaprosili za dodatno odobrene oddelke. Želimo si, da se dijaki vpišejo na pravo šolo, kjer bodo lahko živeli svoje sanje. Želimo si pa tudi, da bi bili dobri ljudje, kot je zaključila napovedovalka Ela: »Dober človek je kot hoja po pesku. Ne sliši se korakov, ampak sledi ostajajo.«


Profesorji in dijaki SIC Brežice
Foto: M. Galič

(Skupno 610 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost