Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Aktivni dijaki ambasadorji

Ekonomska in trgovska šola Brežice kot prva posavska srednja šola tretje leto sodeluje v evropskem projektu Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola. Vsebine in aktivnosti programa projekta so namenjene ozaveščanju mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju  znanj o Evropski uniji (EU) ter usposabljanju za aktivno državljanstvo.

V novembru 2019 smo se udeležili Evrošole v Strasbourgu, kjer so se mladi Evropejci preizkusili v aktivni vlogi evropskih poslancev na simulaciji zasedanja Evropskega parlamenta. Na srečanju se je zbralo 400 mladih iz vseh držav članic EU.

Projekt Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola so dijaki ambasadorji uspešno predstavili na informativnih dnevih, 14. in 15. 2. 2020 na Ekonomski in trgovski šoli Brežice. Za udeležence in bodoče dijake smo pripravili evropski kotiček, kjer smo jim predstavili namen in različne aktivnosti projekta. Predstavitev smo popestrili z nagradno igro o poznavanju EU, ki smo jo pripravili v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Udeleženci nagradnega kviza so pokazali odlično poznavanje EU. Naši ambasadorji so zelo lepo uredili evropski kotiček, predstavili projekt ter suvereno izvedli nagradni kviz.

Za sodelovanje pri izvajanju projektnih aktivnosti Šola ambasadorka Evropskega parlamenta in Evrošola se zahvaljujemo Informacijski pisarni Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Mojca Ogorelc, prof.
vodja projekta

 

(Skupno 433 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost