Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice smo v okviru aktivnosti mednarodnega izobraževalnega programa Šola ambasadorka Evropskega parlamenta – European Parliament Ambassador School Programme zasnovali EU kotiček na naši INFORMACIJSKI TOČKI EPAS. V njem dijaki poglobijo svoje znanje o Evropski uniji, njeni zgodovini, vključevanju posameznih držav članic ter se seznanjajo z aktualnimi novicami, povezanimi z njo. Dijake na ta način spodbujamo k aktivnemu vključevanju v številne projekte, ki so jim na voljo in v okviru katerih bi postali še aktivnejši državljani EU. Naš EU kotiček sestavljajo mreža, sporočila in pozdravi v jezikih držav članic EU.

V morsko mrežo se je ujelo 12 zvezd, ki simbolizirajo prve države v EU ter nekaj sporočil in znanih citatov povezanih z Evropo ter izobraževanjem. Vzdolž hodnika so izobešeni pozdravi v jezikih vseh 28 držav članic, te pa so nanizane v časovnem zaporedju glede na leto pridružitve. Ob pozdravih so natisnjene tudi njihove zastave, kar dijakom omogoča spoznavanje le-teh.

O političnem sistemu, gospodarstvu, trgovini, proračunu posamezne države članice in še čem lahko dijaki izvedo s pomočjo inovativnega pristopa – s pametnimi telefoni in QR kodami. Podatke, ki so na voljo, lahko dijaki koristno uporabijo tudi pri pouku strokovnih predmetov.

Jadranka Roguljić, Deja Avsec,
a
mbasadorki EPAS na ETrŠ Brežice

(Skupno 323 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost