Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Na podlagi Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja je Ministrstvo za šolstvo in šport leta 1998 z dopisom ravnateljem še dodatno priporočalo ustanovitev šolskih skladov po posameznih šolah. Po teh priporočilih in lastnih pobudah zaposlenih je bil tudi na naši šoli sprejet sklep o ustanovitvi šolskega sklada. Na osnovi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja pa je vsaka šola obvezana k temu, da ustanovi šolski sklad.

Iz šolskega sklada se financirajo dejavnosti, ki niso sestavni del izobraževalnega programa oziroma se ne financirajo iz javnih sredstev.

Naj navedemo nekaj najpomembnejših namenov delovanja sklada:

  • udeležba dijakov na tekmovanjih iz znanj, športnih in ostalih tekmovanjih,
  • razvijanje ustvarjalnosti (krožki, delavnice, natečaji …),
  • nabava opreme za kakovostnejše izobraževalno delo,
  • dodatno izobraževanje in delo z nadarjenimi dijaki,
  • pomoč pri izobraževanju dijakov s slabšim socialnim in materialnim statusom

Vaše namenjanje dogovorjenih prispevkov je nujen temelj za dobro delovanje šolskega sklada. Zato vljudno prosimo, da z materialnimi prispevki namensko pomagate naši skupni prihodnosti.

Glede na že uveljavljen nadstandardni program, ki zagotavlja dijakom boljše učne pogoje in višji standard, se Svetu staršev predlaga, da na svoji prvi jesenski seji sprejme sklep o prispevku staršev v višini 20,00 EUR (plačljivo lahko v dveh obrokih), oz. 10,00 EUR za polletno prisotnost v šoli (dijaki 3. letnika trgovskega programa).

 

(Skupno 561 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost