Select Page

Projekt Erasmus+, »Long walk to freedom and dignity«

Projekt »Long walk to freedom and dignity« je nov projekt v šolskem letu 2019/20 in bo trajal 24 mesecev.

Koordinira ga italijanska srednja šola iz L,Aqule.

V projektu sodelujejo še Gimnazija »Goce Delcev« iz Kumanova (Makedonija), Grammar school »Svetozar Marković« iz Niša (Srbija), IEK KAVALAS iz Kavala (Grčija), NAZILLI SOSYAL BILIMLER LISESI iz Aydina (Turčija) in ETrŠ Brežice.

Prvi sestanek na temo »Migracije skozi stoletja« je bil od 25. do 29. novembra 2019 v Italiji. V mobilnost so bili vključeni 2 učitelja in 5 dijakov. V letu 2020 bodo izvedene še 3 mobilnosti, in sicer v mesecu aprilu 2020 mobilnost v Niš (Srbija) na temo »Deljenje zgodovine«, v mesecu oktobru 2020 pa v Ajdin (Turčija) na temo »Begunci«.

V letu 2021 bo potekala v mestu Kumanovo v Makedoniji še ena mobilnost, katere rezultat bo izdelava dokumentarnega filma na temo migracij. V mesecu maju 2021 bomo v Brežicah tudi sami gostili projektne koordinatorje in njihove dijake v Brežicah.

Projekt je namenjen osvetljevanju problematike migracij in begunstva. Čas, v katerem živimo, zaradi vse večjega števila migrantov, beguncev in prosilcev za azil, terja od nas izhodišče za razmislek ter oblikovanje mnenja o migrantski politiki na temelju dejstev, zgodovinskih izhodišč ter elementih sočutja – empatije.

Projekt temelji na miselnosti, da bodo vključeni v projekt doživeli spremembo miselnosti na temo migracij, da bo prišlo do boljšega razumevanja in pripravljenosti vključevanja migrantov v njihovo novo učno in življenjsko okolje in s tem v družbo, ki bo sprejemala drugačnost in poiskala pozitivne učinke migracij.

Koordinatorica Urška Senica

 

Share on FacebookPrint this page
(Skupno 155 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost