Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V petek, 9. februarja, in v soboto, 10. februarja, sta na Ekonomski in trgovski šoli Brežice potekala informativna dneva.  Naša šola tudi letos razpisuje dva štiriletna programa, in sicer ekonomski tehnik in predšolska vzgoja,  2-letni diferencialni program ekonomski tehnik (poklicno-tehnično izobraževanje) ter triletni program trgovec. Informativni dan je potekal tudi na Višji strokovni šoli. Po končanem srednješolskem izobraževanju imajo dijaki možnost nadaljevanja študija na višješolskem programu EKONOMIST.

Na informativnem dnevu so dijaki vseh programov s pomočjo mentorjev prikazali svoje spretnosti, sposobnosti in znanja na kulturnem, športnem ter strokovnih področjih, na katerih se izobražujejo.

V avli šole smo pripravili kratek sprejem za starše in učence osnovnih šol. Z mentorico Patricijo Rudolf so dijaki predšolske vzgoje pripravili kratek kulturni program. Obiskovalce je pozdravila ravnateljica Mojca Tomažin. Zaželela jim je dobro počutje na naši šoli, predvsem pa uspešno odločitev o vpisu na izbrano srednjo šolo.

Po končanem uvodnem delu je o šoli, o možnostih nadaljnjega izobraževanja in pomembnih datumih spregovorila svetovalna delavka šole Alenka Pečnik Kranjec.  Pridružile so se ji tudi vodje posameznih programskih učiteljskih zborov Urška Senica, Hermina Vučajnk, Mira Starc in Mojca Ogorelc. Spregovorile so o znanjih in veščinah, ki jih dijaki pridobijo v okviru posameznih programov, predvsem pa tudi o zaposlitvenih možnostih. Na koncu se jim je pridružila Elena Mlakar, koordinatorica projektov Erasmus+. Še posebej je opozorila na osebno rast in izkušnje, ki jih dijaki pridobijo s  sodelovanjem v različnih mednarodnih projektih in opravljanjem prakse v tujini. Ta se letos izvaja na Malti in Portugalskem.

Za učence in starše smo odprli tudi nekaj učilnic, kjer je potekal pouk. Povabili smo jih k pouku matematike, slovenščine, angleščine in nemščine.

Zadnjo točko informativnega dne smo postavili v telovadnico šole. Na poti do telovadnice so si obiskovalci lahko ogledali razstavo na temo zimskih olimpijskih iger »Plakati in bakle« pod mentorstvom Lojzeta Konca. Po ogledu telovadnega nastopa našega telovadca Bena Kunsta (mentor Albert Žnidaršič) smo obiskovalce povabili k predstavitvi izdelkov dodatnih aktivnosti, natečajev in projektov, ki se jih dijaki udeležujejo v okviru različnih strokovnih in splošnih predmetov. Prav tako smo jim posredovali dodatne informacije za lažjo odločitev o izbiri nadaljnjega šolanja. V okviru programa trgovec se je predstavilo tudi trgovsko podjetje Spar.

Dragi učenci, odločitev o izbiri poklica zagotovo ni lahka. Pomembno je, da pri odločitvi upoštevate svoje želje in interese. V kolikor se boste odločili za izobraževanje na naši šoli, se bomo trudili te interese razvijati  in negovati. Trudili se bomo za vašo, torej tudi za našo rast. Kakor pravi tudi naš slogan: » Ker nam je mar za vsakogar«.

Zahvaljujem se vsem sodelavcem in dijakom, ki so s svojimi prispevki pripomogli k izvedbi informativnega dne.

Koordinatorica informativnega dne: Helena Medved Ivanuš

Foto: Metka Galič

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost