Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Brežice, 11.9.2019

Danes smo na Ekonomski in trgovski šoli svečano podelili spričevala poklicne mature vsem dijakom, ki so jo uspeli dokončati v jesenskem roku. Ta je potekal med 24. avgustom in 2. septembrom. Prisotnim je na podelitvi spričeval rezultate predstavil tajnik ŠMK Boris Ambrož, ki je posebej izpostavil odlične rezultate tudi na tem roku, na katere smo upravičeno ponosni. Maturo je opravljalo 11 kandidatov (osem rednih dijakov in trije samoizobraževalci), uspešnih je bilo osem, kar znaša 72,3 %. Med njimi pa smo dobili tudi dve novi odličnjakinji Laro Abram in Matejo Suban, ki je hkrati postala tretja zlata maturantka generacije 2019.

Slika 1: Ravnateljica ETrŠ dr. Mojca Tomažin z odličnjakinjo Laro Abram in zlato maturantko Matejo Suban ter tajnik ŠMK Boris Ambrož

Vsem uspešnim je čestitala tudi ravnateljica dr. Mojca Tomažin, ki je poudarila, da se zelo veseli novih uspehov zlasti na jesenskem roku in da upa, da bodo maturanti nadaljevali na poti, ki so si jo začrtali in omogočili z izobraževanjem na naši šoli. Nekateri med njimi so že zasedli nova delovna mesta, drugi pa bodo nadaljevali s študijem. Naj jim bodo znanje in veščine, ki so jih pridobili v srednji šoli, dobra popotnica v življenju, spomini na lepe skupne trenutke pa naj ostanejo za vedno.

Tekst in foto: Metka Galič

(Skupno 370 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost