Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

Brežice, 24. 12. 2019

Na Ekonomski in trgovski šoli Brežice so predbožični dan obeležili s prireditvijo pod naslovom »Svet brez zidov«, ki jo je pripravil, vodil in režiral profesor zgodovine Boris Ambrož v sodelovanju z dijaki, šolskim pevskim zborom in profesorico glasbe na šoli Milevo Kralj Buzeti. Na prireditev so bili povabljeni tudi bivši sodelavci šole in člani Sveta zavoda.

Uvod prireditve je bil posvečen obletnici rušenja Berlinskega zidu in kratki predstavitvi življenja v Evropi pred in po tem dogodku. V nadaljevanju so dijaki v prisrčnem skeču uprizorili, kako potekajo volitve oz. plebiscit in opozorili na pomen tajnosti in svobodne odločitve vsakogar. V Kulturnem programu se je predstavila dijakinja in šolski pevski zbor z glasbenimi točkami, za zaključek pa je predsednik dijaškega parlamenta Emrah Umihanić v božičkovi vlogi povabil vse predstavnike razredov na šoli, da povejo, kaj si želijo v zvezi s šolo v prihajajočem letu. Vsem je voščil in obljubil, da bo skupaj z dijaško skupnostjo poskrbel, da bodo želje uresničene v največji možni meri.


Slika: Nastopajoči dijaki z mentorjema in ravnateljico

V kulturnem programu so se predstavili Barbara Bajs, Zala Petan, Manca Mihelin, Boris Ambrož (tekst), Manca Mihelin, Nika Zorko, Larisa Škof (pesem), Emrah Umihanić, Rok Pajtler (Božiček in palček), Mitja Tošić, Alen Matić, Luka Cerjak (tehnična podpora) in božični zborček (dijakinje programa PŠV).

Božično voščilo je oblikovala profesorica Patricija Rudolf, mentorica dijaškega parlamenta, ki je poudarila pomen miru in dobrega medsebojnega sodelovanja ter sočutja do obnemoglih. Za zaključek je svoje želje dodala tudi ravnateljica šole dr. Mojca Tomažin, ki je predvsem izpostavilo dobro delo in želene rezultate ob koncu prvega ocenjevalnega obdobja ter ob koncu leta.

Vsem dijakom želimo sreče, zdravja, veselja, veliko novega znanja in dobrih prijateljev v novem letu, pa naj bodo sočutni in pozorni do vseh, ki jim je težko.

Tekst in foto: Metka Galič

(Skupno 630 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost