Skoči na glavno vsebino
07 49 92 550 info@sicbrezice.si
Select Page

V petek, 7. 10. 2022, smo na Strokovno izobraževalnem centru Brežice gostili evropskega poslanca, g. Franca Bogoviča. Na dogodku smo svečano podelili priznanja dijakom ambasadorjem Evropskega parlamenta in profesoricam mentoricam za sodelovanje v projektu EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta v šolskem letu 2021/2022.

Dijake so na dogodku pozdravili evropski poslanec, g. Franc Bogovič, ravnateljica Strokovno izobraževalnega centra Brežice, dr. Mojca Tomažin, ravnateljica Višje strokovne šole Hermina Vučajnk Šarić in koordinatorica programa EPAS – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, profesorica Mojca Ogorelc.

Za šolsko leto 2021/2022 so prejeli priznanja dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta: Ines Bizjak, Barbara Cvetko, Ela Černoš, Robert Čučnik, Martina Kelhar, Neli Klemenčič, Sebastjan Lašič, Neja Pacek, Nika Per, Lea Požun, Tim Pribožič, Lara Rupar, Nina Sušin, Dženana Tursić, Marko Vogrin, Sara Vorkapić, Lara Vučajnk, Ana Travnikar in Lana Zevnik.

Prav tako so prejela priznanja tudi profesorice mentorice Evropskega parlamenta: Deja Avsec, Katja Bogovič, Lidija Furlan, Mojca Ogorelc, Tanja Plevnik, Urška Nadja Senica.

V nadaljevanju dogodka je evropski poslanec Bogovič navzoče dijake seznanil z vlogo evropskega poslanca, delovanjem Evropskega parlamenta ter predstavil svoje pomembne projekte. Na koncu so mu dijaki postavili nekaj vprašanj, povezanih z mladimi in njihovo aktivno družbeno vlogo.

V kulturnem programu so z glasbeno točko nastopili dijaki 4. Av oddelka, ki so zaigrali himno Evropske unije – Odo radosti, pod mentorstvom profesorice Mileve Kralj Buzeti. Dijakinja Manca Mihelin pa nas je navdušila z odlično izvedbo skladbe Med iskrenimi ljudmi. V predavalnici in šolski avli pa je bila v okviru dogodka na ogled likovna razstava Razglednice Slovenije. Ustvarjali do dijaki 3. Av oddelka, pod mentorstvom profesorice Tanje Plevnik.

Program je povezovala in moderirala profesorica Mojca Ogorelc.

SIC Brežice v letošnjem šolskem letu šesto leto sodeluje v evropskem projektu in programu European Parlaiment Ambassador School (EPAS) – Šola ambasadorka Evropskega parlamenta. Vsebine in aktivnosti programa EPAS so namenjene dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski demokraciji, pridobivanju znanj o Evropski uniji in Evropskem parlamentu ter usposabljanju mladih za aktivno državljanstvo.

Gospodu Bogoviču se zahvaljujemo za obisk na naši šoli, zanimivo predavanje in predstavitve ter želimo, da tudi v prihodnosti dobro sodelujemo.

Strokovno izobraževalni center Brežice
Koordinatorica projekta in programa EPAS na SIC Brežice: prof. Mojca Ogorelc
Foto in video: prof. Lidija Furlan

Filmčka o dogodku

https://www.youtube.com/watch?v=B3m103C0eFI
https://www.youtube.com/watch?v=HWVhvGays9M

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost